مشاور کودک – ۶۴۴

مشاور کودک – ۶۴۴

مسیر موفقیت، پر از مشکل است

 

اعتماد به نفس یکی از بزرگترین هدایایی است که والدین می‌توانند به فرزند خود بدهند.

کارل پیچارد‌، روانشناس کودک می‌گوید کودکی که فاقد اعتماد به نفس باشد‌، نمی‌خواهد چیزهای جدید یا چالش برانگیز را امتحان کند‌، زیرا از  ناامید کردن دیگران  نسبت به خودش می‌ترسد و این، می‌تواند تا آخر عمر او را عقب نگه داشته و را از دیدن فرصت‌ها  محروم کند.

دشمنان اطمینان‌، دلسردی و ترس هستند. بنابراین‌، به عنوان والدین‌، وظیفه شماست که کودک خود را هنگام تلاش برای انجام کارهای دشوار تشویق و حمایت کنید.

این مقاله به پرورش کودک با اعتماد به نفس مطرح می‌کند.

 

قدردانی از تلاش آنها بدون توجه به پیروزی یا شکست

سفر مهم‌تر از مقصد است. پیچارد می‌گوید‌، اگر فرزند شما برای تیمش با هدف پیروزی  وارد مسابقه می‌شود و به طور اتفاقی از بازی منع می‌شود‌، تلاش او باید مورد تشویق قرار بگیرد‌. او  هرگز نباید از تلاش خود خجالت بکشد و احساس کند تلاش‌هایش بی‌فایده بوده است.

وی توضیح می‌دهد: در طولانی مدت‌، تلاش مداوم و سخت کمک می‌کند تا اعتماد به نفس بیشتری در کودک شکل بگیرد .

 

تمرین را برای ایجاد  شایستگی های بیشتر تشویق کنید

کودک خود را ترغیب کنید تا هر کاری را که به آن علاقه‌مند است تمرین کند‌، بدون این‌که فشار زیادی به او وارد شود.

تمرین  موجب می‌شود کودک به اطمینان برسد و پیشرفت به دنبال هر تمرین او خواهد آمد.

 

اجازه دهید کودک به مشکلات را پی ببرند

اگر کارهای سخت را برای فرزند خود انجام دهید‌، هرگز توانایی‌ها و اعتماد به نفس برای درک مشکلات به  دست نمی‌آورد.

پیچارد توضیح می‌دهد: «کمک والدین می‌تواند از اعتماد به نفس ناشی از کمک به خود و فهمیدن خود جلوگیری کند.»

به عبارت دیگر‌، بهتر است کودک به جای آن که مستقیم به مقثصد A  برود‌،  به B و C  برود و این کار تا زمانی که یاد بگیرد که چگونه مشکلات را حل کند، باید ادامه یابد.

 

اجازه دهید کودک متناسب با سن خود عمل کند

انتظار نداشته باشید فرزند شما مانند یک بزرگسال رفتار کند. روان‌شناسان  می‌گویند: «وقتی كودك احساس  كند كه می‌تواند مانند والدین کار خودش را انجام دهد به اندازه كافی خوب است‌‌، استانداردهای غیر واقعی می‌تواند تلاش کودک را نادیده بگیرد.» «تلاش برای برآورده کردن انتظارات بیشتر از سن می‌تواند اعتماد به نفس را کاهش دهد.»

 

کنجکاوی را تشویق کنید

گاهی اوقات سوالات بی‌پایان کودک خسته کننده است‌، اما باید این را تشویق کرد.

پل‌ هریس از دانشگاه هاروارد گفته که پرسیدن سوالات یک تمرین مفید برای رشد کودک و به این معناست که درک می‌کند «چیزهایی وجود دارد که آن‌ها را نمی‌داند ….»

گاردین گزارش داده: هنگامی که کودکان مدرسه را شروع می‌کنند‌، خانواده‌هایی که کودک را به پرسیدن سؤال‌های کنجکاوانه تشویق می‌کنند‌، نسبت به بقیه همکلاسی‌های خود در سطح بالاتری قرار دارند زیرا آن‌ها قبلاً در گرفتن اطلاعات از والدین خود مورد تشویق قرار گرفته‌اند‌. به عبارت دیگر‌، آن‌ها می‌دانند چگونه سوال کنند. در نتیجه سریع‌تر یاد می‌گیرند و اعتماد به نفس آن‌ها  قابل تحسین است.

 

چالش‌های جدیدی به کودک بدهید

به فرزند خود نشان دهید که می‌تواند اهداف کوچک را برای رسیدن به یک موفقیت بزرگ انجام دهد  مانند دوچرخه سواری بدون چرخ‌های کمکی

پیچارد توضیح می‌دهد: والدین می‌توانند با افزایش مسئولیت‌هایی که باید برآورده شود‌، اعتماد به نفس کودک را تقویت کنند.

 

هرگز از عملکرد کودک انتقاد نکنید

هیچ چیز کودک را بیش از انتقاد از تلاش‌هایش دلسرد نخواهد کرد. بازخورد مفید و پیشنهادات خوب است، اما هرگز به کودک نگویید کاری را به شکل بدی  انجام داده‌.

اگر فرزند شما از شکست می‌ترسد، به خاطر نگرانی پدر و مادر است ‌او از نگرانی والدینش عصبانی یا ناامید ‌می‌شود و هرگز چیزهای جدید را امتحان نمی‌کند.

روان‌شناسان می‌گویند: «بیشتر اوقات‌، انتقاد والدین ‌و انتظارات بیش از حد از توانایی کودک موجب می‌شود ارزش و انگیزه کودک کاهش یابد.»

 

با اشتباهات  کودک  مثل بلوک‌های یادگیری رفتار کنید

روان‌شناسان می‌گویند: «یادگیری از اشتباهات موجب ایجاد اطمینان می‌شود.» اما این تنها زمانی اتفاق می‌افتد که شما به عنوان پدر یا مادر‌، ​​با اشتباهات به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد رفتار کنید.

از کودک بیش از حد محافظت نکنید. به اواجازه دهید هر چند وقت یک‌بار مشکلی ایجاد کند و به وی کمک کنید تا درک کند که چطور می‌تواند دفعه بعد بهتر عمل کند.

پیچارد می‌گوید والدین باید لحظات «وای» را به عنوان فرصتی برای آموزش به فرزندان خود ببینند. تا کودک از شکست و تجربه کردن چیزهای نو نترسد.

دری به  سوی تجربیات جدید برای کودک  باز کنید

شما به عنوان والدین مسئولیت «افزایش قرار گرفتن در معرض زندگی و تجربیات خود را دارید تا کودک بتواند با اعتماد به نفس در مقابله با دنیای بزرگتر را قرار گیرد.»

قرار دادن  کودکان در معرض چیزهای جدید به او می‌آموزد که مهم نیست چیزها چقدر ترسناک و متفاوت به نظر می‌رسد‌، کودک می‌تواند آن‌ها را امتحان کند و با خطا و آزمون  موفق بشوند‌. وقتی نگران آن‌ها هستید به او نگویید. نگرانی والدین اغلب توسط کودک به عنوان رأی عدم اعتماد تعبیر می‌شود. ابراز اطمینان والدین موجب اعتماد به نفس کودک می‌شود.

 

هنگام مقابله با مشکلات، از آن‌ها ستایش کنید

زندگی کار سختی است و هر کودکی باید در  هرمقطع آن را بیاموزد.

هنگامی که کودک با مشكلات روبرو می‌شود‌، والدین باید خاطر نشان كنند چگونه تحمل این چالش‌ها موجب افزایش مقاومت او می‌شود. به کودک خود یادآوری کنید که هر راهی برای موفقیت پر از مشکلات است‌.

ترجمه : ساحل